Млади ликовни уметници на такмичењу

И ове године, у нашој школи је одржано општинско такмичење из Ликовне културе. Учествовало је 13 основних школа Земуна и укупно 40 ученика.  Ученици су бирали једну од три понуђене технике: вајарство, цртање или сликање. Тема је била: ЖИВОТИЊА. 

            Специјални жири, у саставу Љубица Станковић, професор ликовног у пензији, Милица Михајловић, мастер историчар уметности и Миланка Алексић, учитељица, одлучио је да се за технику ВАЈАРСТВО, доделе две прве награде за ученике: Немања Станисављевић (ОШ "Горња варош") и Розана Мехмети (ОШ "Сутјеска") и три друге награде за ученике: Дијана Драгосављевић (ОШ "Соња Маринковић"), Симона Шашић (ОШ "Сава Шумановић") и Анастасија Рачуница (ОШ "Сава Шумановић").

За технику ЦРТЕЖ, 1.награду је освојио Милош Божић (ОШ "Михајло Пупин"), 2.награду је добила Нађа Ђуровић (ОШ "Лазар Саватић") и 3.награду је добила Теодора Стевановић (ОШ "Лазар Саватић").

За технику СЛИКАРСТВО, 1.награду је добио Никола Остојић (ОШ "Митраљета"), 2.награду је добила Маја Ушљебрка (ОШ "Бранко Радичевић") и 3.награду је добила Марта Петровић (ОШ "Бранко Радичевић").

Специјалну награду жирија су добиле ученице Ивана Ђорђевић (ОШ "Вељко Рамадановић") и Катарина Комљен (ОШ "Вељко Рамадановић").

Изложба дечијих радова биће постављена од 22.априла до 13.маја у школској трпезарији. Позивамо све љубитеље уметности да дођу и погледају!

 Јасмина Стојчић, директорка школе

 

Путања

ПочетнаУченициМлади ликовни уметници на такмичењу