У посети вртићу „Кућица“у Земуну

Почетком новембра предшколци и ђаци нижих разреда ОШ“Сутјеска“, заједно са својим учитељицама  Биљаном, Миланком и Ангелинаом посетили су вртић „Кућица-Земун“. Вртић је основан од стране НВО“Хлеб живота“ и у њему бораве малишани ромске националности свих узраста.

У посету овом вртићу дошла је и делегација из Украјине  чији чланови су били представници Министарства образовања, директори школа и вртића као и васпитачи и учитељи. Циљ посете био је упознавање са радом на  интеграцији ромске деце  у образовно-васпитни систем, размена искуства  у вези с тим, као и остваривање пројеката  и програма који су у функцији  побољшања квалитета живота ромске деце . Чланови украјинске делегације  су веома похвално и позитивно износили своја запажања на основу информација  које су добијали разменом искуства од запослених у ОШ „Сутјеска“, али и личним увидом  у живот и рад са ромском децом .   Посебно су истицали добру концепцију и приступ у раду, ентузијазам запослених, остваривање  пројеката  и програма који  су у функцији  и помажу деци у превазилажењу језичке баријере. Такође, упоређивали  су украјинске и наше услове  у раду са ромском децом и закључили  да су нам  заједничке потешкоће  језичка баријера,  ниво просвећености  родитеља  и социјални статуси породица.

У пријатној атмосфери  ђаци ОШ“Сутјеска“ су извели пригодан програм за госте и малишане вртића-домаћина и уз послужење наставили лепо дружење.

На крају, домаћини и гости договорили су се да путем друштвених мрежа одржавају контакте и размењују стечена искуства.

                                                                                                                        Ангелина Матацун

Путања

ПочетнаУченици У посети вртићу „Кућица“у Земуну