Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Обавештење о пробном завршном испиту

Поштована децо, поштовани родитељи,

 

Због ванредног стања у земљи и немогућности да похађате наставу, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, одлучило је да спроведе први део онлајн пробног завршног тестирања за ученике 8. разреда. Тестирање ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs. Ученици ће добити налоге од одељенских старешина преко којих ће ући на поменуту платформу.

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, припремио је демо верзију теста "Упознај окружење за самопроцену знања", који ученицима треба да послужи да се на време, пре тестирања, упознају са платформом. Очекује се да ће до 14.априла 2020.године моћи да се приступи платформи како би проверили приступне параметре, упознали се са окружењем, погледали упутства и урадили демо тест. Демо тест се састоји од четири питања како би ученици имали прилику да виде какав тип питања их чека на тесту и да се упознају са начином решавања.

Очекује се да пробном тестирању приступи што већи број ученика, наравно, у складу са техничким условима којима располажу. Резултати тестирања ће послужити ученицима да добију повратну информацију о свом постигнућу, која треба да их усмери за даље учење и припрему за завршни испит. Тест се неће оцењивати. Након добијених резултата тестирања, предметни наставници треба да планирају подршку ученицима у склопу припрема за завршни испит.

По нормализовању услова, спровешће се и други пробни завршни испит, којим ће бити тестиране процедуре.

 

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Путања

ПочетнаУченициОбавештење о пробном завршном испиту
Joomla templates by Joomlashine