Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Инклузивне радионице

Пројекат „ИНКЛУЗИВНЕ  ДРУЖИОНИЦЕ“ већ другу годину реализује се у ОШ„Сутјеска“.  Намењен је  деци предшколске групе  ПУ „Др Сима Милошевић,“   деци из ОШ„Сава Јовановић- Сирогојно“ и ђацима нижих разреда ОШ„Сутјеска“.

Аутори и реализатори програма су Ангелина Матацун, васпитач, Бранка Гавриловић,  дефектолог  и Миланка Алексић, учитељица.

Циљ пројекта је инклузија  у којој учесници стичу  позитивна искуства   током заједничких активности и прихватају модел сарадње у игри.  Та искуства би требало да служе као темељ изгдарње односа међу децом и одраслима у којима неће бити дискриминација и предрасуда.

Једна од планираних дружионица реализована је под називом „Наши мостови су наше игре“.

Било је занимљиво посматрати заједничку игру  коју су родитељи креирали, укључивали децу , и одређивали „правила“.

На крају је организована и „пригодна  свечаност“  за све учеснике где су деца  су уживала док су сами цедили сокиће правили салате , послуживали једни друге и тако примењивали своја искуства везана за лепо понашање и културно-хигијенске навике , али се и подсећала  на здраве стилове живота у исхрани  ,који треба да постану навика, употребу здравих намирница , воћа и поврћа...

Учесници и посетиоци су похвалили пројекат као идеју, као и  организацију и реализацију свих досадашњих  активности.

 

 

 Ангелина Матацун

Путања

ПочетнаУченициНаша такмичењаИнклузивне радионице
Joomla templates by Joomlashine