Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Плесом против насиља

У нашој школи постоји група плесача под називом  „Kingdom“.  Вођа групе која има седам чланова је Валентина Исмаили, а главни кореограф  Кевсера Садиковски.

Родила се идеја да наши плесачи подучавају ученике других школа и да се на тај начин укључе у борбу против вршњачког насиља. Психолог школе Светлана Миловановић организовала је три радионице плеса у новембру 2015. године на које су долазили гости из Основне школе „Соња Маринковић“ и представници Удружења „Родитељ“.

Наше ученице су се поделиле у две групе како би што боље показале припремљену кореографију бројним ученицима из ОШ „Соња Маринковић“.  Чланови плесне групе„Kingdom“ кажу да су гости неке покрете учили брзо, док ду неко тешко савладавали. Најважније је да су сви уживали и на крају остварили свој циљ – дружили се и учили једни од других.

На  трећој радионици одржаној 27.11.2015. године ученица гостујуће школе прочитала је песму на српском, а затим на ромском језику. Учесницима су додељене дипломе  за учешће на радионицама, представници Удружења „Родитељ“ поделили су мајице са натписом „Другарство је важно“,  а телевизија Б 92 је снимила део радионице која је приказана у емисији „Водич за родитеље“.

Велика група плесача обе школе имали су заједнички наступ 11.12.2015. г. у Дому за децу без родитељског старања на Вождовцу, а 30.12.2015. године своју тачку су извели на Новогодишњем маскенбалу у ОШ „Сутјеска“, а затим у ОШ „Соња Маринковић“ у Земуну.

Да све успе и прође у најбољем реду побринула се психолог  наше школе Светлана Миловановић  уз помоћ педагошког асистента Катарине Микић.

 

                                                                                                                                   Ина Станковић  51

                                                                                                                                   Зорана Рокавец  51

Путања

ПочетнаУченициВршњачки тимПлесом против насиља
Joomla templates by Joomlashine