Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Путовање - час у природи на Авали

     Ученици четвртог разреда наше школе посетили су Авалу где су имали час у природи. У оквиру тематске недеље под називом Путовања истоимени час су припремиле и реализовале креативне учитељице Мирослава Вучковић и Биљана Пилиповић. Ученици су прво на разапнути канап дрвеним штипаљкама качили цртеже превозних средстава које су претходно обојили, а затим говорили њихова имена на српском и ромском језику. Изненадили су присутне када су на шеснаест језика света говорили "Срећан пут" што је било веома занимљиво и забавно. Чуо се немачки, кинески, румунски, бугарски, француски, енглески језик... Следећи део часа ученици су уз песме о путовању исцртавали кредама своја стопала по асфалту и изазивали осмехе пролазника. Затим су на балоне које су надували лепили поруке о љубави, другарству, путовању и закачили их поред пута да их и друга деца нађу и прочитају. Све време учитељице су вешто подстицале децу својим питањима о превозним средствима и начинима путовања. Час је завршен песмом "Ивин воз", а возић је предводила учитељица Мирослава. Деца су тражила да се песма понови и уживали у песми и игри.

     Час је био изузетно добро организован, динамичан, пун свежих и оригиналних идеја две искусне учитељице. 

     Четвртаци су обишли споменик Незнаном јунаку, упознали део флоре и фауне Авале, пели се на Авалски торањ и чули много занимљивих прича од својих учитељица. Задовољна су била и деца и родитељ Алил Рашити који је пратио децу као и обе учитељице. Сви ћемо памтити ово кратко путовање, а нарочито необичан и успешан час у природи.

Гордана Јовановић

Путања

ПочетнаУпис првакаНаставаПутовање - час у природи на Авали
Joomla templates by Joomlashine