Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Спремно у нову школску годину

 

Учесницима пројекта Save the Children 10. септембра 2019. године подељен је школски прибор. Ђаке су обрадовали ранчеви, свеске, блокови и други школски прибор.

Поделу је организовала и реализовала Драгана Радујко.

Уређење школског дворишта

Вршњачки тим  и еколошке секције наше школе су 24. септембра 2018. године извели акцију Уређење школског дворишта. Учесници су били чланови секција као ученици – ментори и активни учесници пројекта. Циљ акције је био подизање еколошке свести ученика о важности очувања животне средине. Деца која су учествовала у акцији, а и ученици и ученице који нису били директно укључени у активност, настављају бригу о посађеном цвећу. Део школског дворишта је сада лепши и боравак на великом одмору је свима пријатнији. Ученици кажу да су се осећали лепо јер су били корисни, дружили се и забавили. Радо би уредили још неки део дворишта.

Лепо и добро је то што смо учили једни од других како се сади цвеће. Атмосфера је била одлична. Није нас омела ни кишица која је почела да пада таман да залије цвеће. Сви су били изузетно мотивисани за овакву врсту рада.

Позитивну промену у школским дворишту су поздравили и станари из околних зграда.

Реализатори ове акције су били руководиоци Вршњачког тима наставнице Гордана Јовановић и Љиљана Ђорђевић, наставница биологије Бранка Видицки и наставница француског језика Драгана Радујко.

Наставници у акцији

Регионална конференција едукатора под називом „Наставници у акцији“ одржана је од 23. до 26. августа у Сарајеву. Десету, јубиларну Конференцију реализовала је организација Step by steрДомаћин је, као и увек, град у Босни и Херцеговини. Ове године је скупу присуствовао велики број васпитача, наставника и професора из региона.

Одржан је велики број сесија на којима су наставници представили своју праксу, иновативне методе рада и пројекте.

Конфернција је отворена Пленарном сесијом на којој су додељене награде за иновативне наставнице и наставнике у 2017. години. Потом су учесници представљали своје Праксе. Један део Конференције су биле радионице организоване на улицама Сарајева на којима су родитељи са својом децом различитог узраста радо учествовали.

Организатор се потрудио да учесницима обезбеди и богат културно-забавни програм попут вожње жичаром, посете музејима, промоције књига, обилазак града...

Захваљујући Центру за интерактивну педагогију и пројекту Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме и наша школа је имала част и задовољство да буде део овогодишње Конференције. Господин Борис Спасић испред Центра за  интерактивну педагогију, госпођа др Снежана Вуковић испред Министарства просвете и господин Дејан Шиљак испред Организације Save the children упознали су колеге из региона са пројектом у који је укључена и наша школа. У презентацији пројекта учествовали су и представници школа, а наш представник је била наставница француског језика Драгана Радујко, главни координатор овог пројекта у ОШ „Сутјеска“.

                          Драгана Радујко, наставник француског језика

Подела школског прибора

Настављамо са активностима и ове школске године. У оквиру пројекта „Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме“, обезбеђен је неопходан прибор за рад ученицима који су у пројекту. Прибор је поделила директорка школе, Јасмина Стојчић, уз присуство осталих колега, чланова тима, психолога школе, Светлане Миловановић, шефа рачуноводства Катарине Борокић и наставнице француског Драгане Радујко.

Save the Children

Ове школске године наша школа је укључена у пројекат „Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме". Пројекат реализује невладина организација SAVE THE CHILDREN и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Циљ пројекта је да се ученицима и њиховим родитељима укаже на значај образовања .

Овим пројектом је обухваћено двадесет ученика из најугроженијих средина, њихови родитељи, али и сви ученици ромске националности. У оквиру пројекта ученици ће добијати ужину, школски прибор, као и друга неопходна средства за рад у редовној настави као и ваннаставним активностима.

Динамика активности вазаних за пројекат Save the Children у нашој школи:

Од 1. до 4. фебруара 2018. године одржана је Обука за планирање, спровођење и праћење мера за спречавање осипања ученика.

Од 13. до 14. фебруара психолог школе Светлана Миловановић и наставник француског језика, Драгана Радујко које су учествовале на Обуци за планирање, спровођење и праћење мера за спречавање осипања ученика, одржале су хоризонталну обуку. Том приликом колегинице су  члановима Тима против осипања, Наставничком већу, Школском одбору и Савету родитеља пренеле знање и искуства стечена током обуке. 

6. март 2018. реализована је радионица Вршњачког тима на тему Електронско насиље.

9. март 2018. подељен је школски прибор.

28. март 2018. невладина организација „Праксис“ организовала је радионицу на тему „СТОП дечијим браковима“ за ученице седмог и осмог разреда.

                                                                                                  Драгана Радујко, професор француског језика

Путања

ПочетнаПројекат Save the Children
Joomla templates by Joomlashine