Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Save the Children

Ове школске године наша школа је укључена у пројекат „Доступно и квалитетно образовање за девојчице и дечаке Роме". Пројекат реализује невладина организација SAVE THE CHILDREN и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Циљ пројекта је да се ученицима и њиховим родитељима укаже на значај образовања .

Овим пројектом је обухваћено двадесет ученика из најугроженијих средина, њихови родитељи, али и сви ученици ромске националности. У оквиру пројекта ученици ће добијати ужину, школски прибор, као и друга неопходна средства за рад у редовној настави као и ваннаставним активностима.

Динамика активности вазаних за пројекат Save the Children у нашој школи:

Од 1. до 4. фебруара 2018. године одржана је Обука за планирање, спровођење и праћење мера за спречавање осипања ученика.

Од 13. до 14. фебруара психолог школе Светлана Миловановић и наставник француског језика, Драгана Радујко које су учествовале на Обуци за планирање, спровођење и праћење мера за спречавање осипања ученика, одржале су хоризонталну обуку. Том приликом колегинице су  члановима Тима против осипања, Наставничком већу, Школском одбору и Савету родитеља пренеле знање и искуства стечена током обуке. 

6. март 2018. реализована је радионица Вршњачког тима на тему Електронско насиље.

9. март 2018. подељен је школски прибор.

28. март 2018. невладина организација „Праксис“ организовала је радионицу на тему „СТОП дечијим браковима“ за ученице седмог и осмог разреда.

                                                                                                  Драгана Радујко, професор француског језика

Joomla templates by Joomlashine