Почетна             Школа               Запослени             Ученици              Родитељи              Тендери              Учимо другачије             Контакт          

Обавештење о почетку школске 2020/2021. године

Ученици првог и петог разреда имају пријем у понедељак, 31. августа 2020. у 12 часова.                             

Настава је организована у две смене и почиње 1. септембра 2020. године у складу са препорукама Министарства просвете.                                                                     

Ученици од првог до четвртог разреда долазиће у школу у осам часова ујутро и имаће максимално четири часа. Час траје 30 минута.  Велики одмор ће трајати двадесет минута ( од 9: 05 до 9 :25). настава се за ученике првог, другог, трећег и чевтртог разреда завршава у 10 часова и 30 минута. Ученици првог и другог разреда по завршетку часова, наизменично ће  имати боравак и једносменски рад, тако би обе групе остајале у школи после часова још најдуже 2 часа.

Настава за ученике од петог до осмог почиње у 11 часова и траје до 14 часова и 5 минута. Ученици осмог разреда могу имати и шест часова и тада настава траје до 14 часова и 40 минута. Велики одмор за ученике од петог до осмог разреда ће трајати двадесет минута ( од 12: 05 – 12 :25).  Настава се неће одвијати у кабинетима, осим Информатике и Технике и технологије. Распоред учионица по одељењима је: 5/1 - 7 ; 5/2 - 11; 5/3 - 12; 6/1 - 14; 7/1 - 15; 7/2 - 19; 8/1 - 18;     8/2 – 17.

Ученици, наставно и ненаставно школско особље не треба да долазе у школу уколико имају повишену телесну температуру или симптоме респираторне инфекције.

Родитељи треба свако јутро да провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу и да обавесте одељењског старешину уколико дете има повишену температуру.                                    

Потребно је одржавати физичку дистанцу са другим особама у школи од најмање 1,5 метара. У периоду пре и после наставе и између школских часова  (мали и велики одмор) у школи и дворишту школе не стварати гужве.                                                                                                        

Особе које доводе децу у школу не улазе у школу већ децу прате до улаза у школску зграду или до капије школског дворишта где децу млађег узраста преузима дежурни учитељ/наставник и обавезно носе заштитну маску тако да покрива нос, уста и браду.

Препоручује се да ученици све време боравка у школи носе маску.

Ученици који су се определи да наставу прате на даљину договориће се са својим одељењским старешинама и предметним наставницима о начину одвијања те наставе.

Надамо се да ће нам ова школска година бити успешна упркос несвакидашњем почетку. Срећан полазак у школу свим ђацима жели колектив ОШ“Сутјеска“ и да ове школске године останемо здрави поштујући мере заштите од ширења епидемије, чувајући себе и све оне који су око нас.

          Срећан почетак школске 2020/2021. године свима који су део школског живота!

Путања

ПочетнаШколаОбавештење о почетку школске 2020/2021. године
Joomla templates by Joomlashine