УЧЕНИЦИ

19.05.2023

Крв живот значи

У акцији Црвеног крста „Крв живот значи“ учествовали су и ученици наше школе.

Оцртавали су шеталиште на земунском кеју и на тај начин послали лепшу слику о хуманости.

За свој труд, добили су и поклоне.

Својим осмесима, растерали су облаке над Дунавом.

Весна Копрек, учитељица

20.04.2023

Поздрав пролећу

Лепи дани пролећа су мало каснили ове године, али ми смо их спремно дочекали. Уживали смо у исцртавању школског дворишта, сађењу новог цвећа, игрању ластиша, између две ватре, у турниру у малом фудбалу, а ученици 7. разреда су учествовали у такмичењу колико познају пролеће. Користили су апликацију Actionbound, креирали изазов под називом Поздрав пролећу. У оквиру изазова, ученици су одговарали на питања у вези пролећа, сликали selfie са одељенским старешинама поред Гинко дрвета и направили видео.

 

Ивана Ђурђевић, наставница Тит и Физике

Ивана Бастаја, наставница Информатике и ТиТ

31.03.2023

Засади дрво

Акцији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, под називом „Засади дрво“, одазвали су се ученици првог разреда наше школе. Заједно са учитељицом, домаром школе и наставницом Биологије, одредили су право место у школском дворишту за саднице, ископали довољно дубоке рупе и према упутству, засадили две саднице Белог бора. Помогли су и ученици 8. разреда. Научили су основне карактеристике тог дрвета од наставнице Биологије, а уједно су се и лепо дружили.

Учитељица: Весна Копрек

22.03.2023

Светски дан поезије

Наши ученици седмог разреда,  Марија Азировић и Селмир Алији, били су гости ОШ „Бранко Пешић“ поводом обележавања Светског дана поезије, 21.3.2023. године. Дружили су се са песником Радиславом Јовићем. Уживали су слушајући његове песме, као и рецитације других ученика, а ученици су потом постављали песнику питања. Наша ученица је такође поставила питање песнику: – Како се звала прва песма коју је написао? Пишчев одговор је гласио: – Прва песма која је вредела да се објави била је „Капетан брода“.

Било је још питања у њеном рукаву, али други ђаци су је претекли. Из овог интервјуа, сазнали смо и да Радислава Јовића покреће првенствено машта у писању поезије и да је прве песме написао у средњој школи.

Библиотекар Мирјана Пешко

08.03.2023

Моја мама-најбоља мама

Ученици млађих разреда учествовали су на ликовном конкурсу Моја мама-најбоља мама, у организацији општине Земун. Међу 487 радова, цртеж Неђмије Љатифовић, 3/1, награђен је међу 10 најлепших цртежа. Награде су додељене 7.03.2023. године у општини Земун.

Учитељица Маја Змијанац

08. 03. 2023.

8. март - поклон за маме и баке

Ученици четвртог разреда су током фебруара правили поклоне за своје маме и баке, како би им исказали поштовање и захвалност и пожелели срећан празник – Дан жена. Ученици су осликавали тањириће и правили честитке, а како је то све на крају изгледало, погледајте у галерији!

Свим женама, срећан 8. март, желе ученици и запослени наше школе!

Учитељице: Ксенија Кукрић

Биљана П. Стојиљковић

Scroll to Top