РОДИТЕЉИ

23.03.2023

Родитељски састанак за родитеље ученика 8. разреда

Родитељски састанак за родитеље ученика 8. разреда, одржан је 28.11.2023. године. Одељенске старешине су приказале родитељима презентацију у power point-у, са упутствима како да се пријаве на портал Моја средња школа и дале им инструкције како да провере податке о својој деци. Помогле су родитељима да се снађу у претраживању портала како би имали све информације везане за предстојеће активности око Завршног испита.

29.11.2023.

Инструкције за дигиталну пријаву за завршни испит

Сви ученици који завршавају осми разред у школској 2023/2024. години полажу завршни испит, за који је потребно извршити пријаву. Пријаву ученика за  завршни испит   врше    родитељи, односно други   законски заступници, у периоду од 1.12.2023. до 29.12.2023. године преко портала Моја средња школа, који се налази на интернет адреси:

Моја средња школа је специјализовани портал посвећен завршном испиту, пријемном испиту, као и упису ученика у средњу школу, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе. У овој фази коришћења портала, пријаву за завршни испит могуће је урадити искључиво корисничким именом и лозинком коју користите за пријаву на портал есДневник.

Свa информације за коришћење портала и реализацију активности, као и пратећи материјал (обрасце, упутства)  можете пронаћи на порталу, у делу „Подршка“.

У делу „Подршка“ се налазе информације које су вам неопходне за пријаву (логовање) на портал, као и информације за поступак пријаве ученика за завршни испит. У наредним фазама реализације активности, у упутствима ће се налазити информације које се односе на реализацију завршног испита и уписа ученика у средње школе.

Пријаву за завршни испит, осим преко портала Моја средња школа, можете урадити и непосредно у школи, попуњавањем одговарајућег обрасца.

Ове године смо за потребе слања информација и обавештења везано за завршни испит, пријемне испите и упис у средњу школу отворили Вајбер канал МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА – Инфо канал. Уколико желите да се прикључите овом Инфо каналу, потребно је да Вашим мобилним телефоном скенирате QR код на слици.

23.03.2023

Обавештење за родитеље

Обавештавамо родитеље да Министарство просвете планира да и за наредну школску годину обезбеди бесплатне уџбенике и наставна средства из уџбеничких комплета за ученике, на основу следећих категорија:

  1. Ученицима из социјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи)
  2. Ученицима који основношколско образовање стичу по индивидуалном образовном плану (ИОП1, ИОП2 и ИОП3)
  3. Ученицима који се образују по индивидуалном образовном плану и потребни су им прилагођени уџбеници (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат)
  4. Ученицима основних школа који су треће и свако наредно дете у систему образовања и васпитања
  5. Ученицима првог и другог разреда основне школе који су глуви и којима су потребни прилагођени уџбеници у електронском формату, са видео садржајима на српском знаковном језику

Родитељи су дужни да школи као доказ доставе:

  • Решење (копија) којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи
  • Потврду васпитно-образовне установе о статусу старије браће и сестара
  • За ученике који се образују по ИОП-у није потребна документација јер школа поседује податке о наведеним ученицима
Родитељи су дужни да доставе школи решење о примању новчане социјалне помоћи до 5. априла 2023. године

Јасмина Стојчић, директор школе

Scroll to Top